3dots.ro

Chirurg pensionar, despre cazul Caracal: Eu vin în gărzi, am de operat, poliţistul ăsta scapă nevinovat cu o pensie de 12.000 lei

Chirurg pensionar, despre cazul Caracal: Eu vin în gărzi, am de operat, poliţistul ăsta scapă nevinovat cu o pensie de 12.000 lei

Chirurgul Gheorghe Ciobanu, prezent și la 76 ani în sala de operație pentru a salva vieţile copiilor, este de părere că trăim o adevărată degradare a statului, fiind revoltat de faptul că autoritățile vinovate în producerea dramei de la Caracal nu plătesc pentru lipsa de profesionalism de care au dat dovadă în intervenția lor.

Dr. Gheorghe Ciobanu, medic primar chirurg-ortoped pediatru, are 76 de ani şi este de 11 ani este pensionar, deşi lucrează în continuare în mediul privat şi asigură gărzi în spitalul de stat din Slatina. După peste 50 de ani de activitate, chirurgul încasează o pensie de 3.000 lei, bani de care, spune, este mulţumit, chiar dacă  e la mare diferenţa față alte profesii.

Nicolae Mirea, şeful Poliţiei Municipale Caracal, este cel care a coordonat, până la sosirea superiorului său, operaţiunea de căutare a Alexandrei, s-a pensionat, la 51 ani, iar pensia sa ar putea ajunge la 12.000 lei. De asemenea, soţia sa, Violeta Mirea, cea care conducea Secţia Rurală de Poliţie Osica de Sus – în structura căreia se afla postul Dobrosloven – care a cerut șefului de post să-i cheme a doua zi pe tatăl Alexandrei, pentru a anunța în mod oficial dispariţia adolescentei, a cerut pensionarea. 

Urmărind mediatizarea cazului de la Caracal, dr. Gheorghe Ciobanu se revoltă în fața lipsei de răspundere a celor implicaţi în operaţiunile de căutare ale Alexandrei Măceșanu. 

”Poliţistul ăsta, care are numai 51 ani, iese cu o pensie de 12.000 lei. Are 51 ani, nu ştiu câţi are pe cartea de muncă, dar eu am pe cartea de muncă până acum, şi lucrez în continuare, mă apropii de 54 de ani. Şi ştiţi cât am pensie? 3.000 de lei. Bună, sunt mulţi doctori care au 2.000! În condiţiile în care am fost vreo 7 ani director, 20 şi ceva şef de secţie şi am cred că 20.000 de operaţii.

Cum e chestia asta? Cum e?! Lucruri strigătoare la cer, te scârbesc! Eu vin în gărzi, am de operat… Eu nu mă vait, sunt mulţumit, am dus o viaţă modestă întotdeauna, să fim înţeleşi. Dar nu e drept! E ţara lui Papură Vodă. Totul e o băşcălie!“, a declarat medicul chirurg, pentru cotidianul Adevărul.

”Comparativ cu alte profesii, domnii procurori şi domnii poliţişti care dau dovadă de o neglijenţă crasă, sunt bine-mersi, se pensionează cu pensii grase. Păi, au murit două fetiţe până acum! Fac ceva? Una e răspunderea unui doctor, alta e răspunderea unui poliţist. Păţesc ceva? Nimic! Păi, stai aşa, cum vine, domnule, treaba asta? Legea-i pentru toţi, sau…?“, şi-a exprimat medicul revolta.

Dr. Ciobanu este de părere că suntem martori ai unui proces fără precedent de degradare a statului.

”A fost un blestem. Cine a luptat ca infractorii, criminalii, să fie scoşi din puşcării, să aibă pedepse cât mai mici, culmea, şi contra-cost, adică să primească şi compensaţii?!  De unde a plecat? De la Caracal! N-am crezut că s-a ajuns la această degradare a statului! Primul drept al omului, dreptul la viaţă, nu are nicio valoare“, a mai spus medicul.

Medicul Gheorghe Ciobanu a ajuns în atenţia mass-media în urma dramei pe care a trăit-o în urmă cu cinci ani, când unul dintre fiii săi, student eminent la Medicină, a suferit un anevrism şi nu s-a mai putut recupera. Timp de doi ani şi jumătate tânărul a fost în stare vegetativă, dr. Gheorghe Ciobanu ridicând, la finalul tragic al acelui drum, o problemă şi astăzi nerezolvată, anume situaţia pacienţilor care mor cu zile în România, din cauza problemei de sistem, România fiind pe primul loc, conform statisticilor europene, după numărul de decese care ar putea fi prevenite, raportat la populaţia totală.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs